Echipa

”Echipa este cel mai important pilon a dezvoltării companiei. Motivarea corecta a ei este baza creșterii sustenabile a PRIMA FINANȚARE.”

Sergiu cozmolici

Președintele Consiliului de Administrație

Sergiu deține un MBA de la Frankfurt School of Finance&Management și un masterat în economie de la Academia de Studii Economice din Chișinău. Are o experiență de peste 25 de ani în domeniul financiar și al microfinanțării, inclusiv 13 ani pentru 2 cele mai mari instituții financiare nebancare din Moldova. Prioritatea sa de bază este să formeze și să crească Echipe. Sergiu este unul dintre fondatorii Companiei. Din 2022 este și Președintele Consiliului Prima Finanțare, Romania – https://primafinantare.ro/.

DR. ANDREAS DE FORESTIER

Membru al Consiliului de Administrație

Nativ austriac cu experiență în finanțe și management (Creditanstalt – Bankverein, Viena; Deutsche Bank-Gruppe, Frankfurt pe Main, Germania; BAI Banca d’America e d’Italia, Milano; DG Bank Deutsche Genossenschaftsbank AG; Münchner Bank eG, Munchen, Germania; BAG AG, Hamm; KEA Gruppe, Hamm).

MICHAL RADZIWILL

Membru al Consiliului de Administrație

Michal are 28 de ani de experiență în diverse domenii financiare și de audit. A lucrat pentru firme de audit (Deloitte & Touche și Mazars), precum și pentru corporații internaționale. Din 2006, Michał a contribuit activ la crearea CoopEst și la dezvoltarea activității sale de investiții. Simultan cu atribuțiile de președinte al Comitetului Executiv al CoopEst, el deține funcția de director general al TISE SA (Varșovia).

vladimir cebotari

Membru al Consiliului de Administrație

Fost comisar de poliție din Nisporeni, fost șef al Colegiului Agroindustrial din Ungheni, acum inginer agricol și profesor pentru discipline tehnologice ale Colegiului Agroindustrial din Ungheni.

GABRIEL-CRISTIAN POSTOLACHE

Membru al Consiliului de Administrație

Cristian Postolache a debutat în antreprenoriat în anul 2004. A acumulat 14 ani de experiență consistentă în consultanță pentru fonduri europene, perioadă în care a lucrat la numeroase proiecte. Ulterior, s-a orientat către sectorul telecomunicațiilor, administrând un call center specializat. Experiența sa în finanțe a fost consolidată prin colaborări cu instituții internaționale de renume, cum ar fi Banca Mondială. Portofoliul său de afaceri include și operarea unui restaurant, iar în prezent, activitatea sa se concentrează asupra unei firme în domeniul peisagisticii și comercializării de plante.

Ecaterina angheluță

Membrul Consiliului / Șef Departamentul Juridic

Cu studii superioare în domeniul pedagogiei și dreptului, Ecaterina Angheluță și-a construit cariera ca profesor de geografie și biologie, devenind ulterior director al școlii din satul Milești. De asemenea, este unul dintre fondatorii și acționarii companiei. Cu o experiență de 12 ani în funcția de Director Executiv la SMART CREDIT, a adus un aport semnificativ la consolidarea poziției companiei în sectorul financiar-nebancar. A reușit să conducă cu succes compania și să crească o echipă de profesioniști. În prezent, ocupă funcția de Șef Departament Juridic, gestionând portofoliul clienților cu dosare în executare și reprezentând interesele companiei în instanțele de judecată.

ELINA COTELEA

Audit Intern

Poseda o experiență de 20 de ani în domeniul financiar-contabil, inclusiv 17 ani in calitate de contabil șef în companii cu diverse ramuri de activitate. În cadrul companiei asigură respectarea politicilor și procedurilor interne ; evaluează competent si independent eficacitatea sistemelor contabile și de control intern; formulează recomandări privind îmbunătățirea continuă a proceselor de management al riscurilor, de control și de gestionare a activității companiei.

NATALIA SECRIERU

Director Executiv

Cu experiență ca manager al sucursalei din Ungheni, strada Crestiuc și ofițer de credit SMART CREDIT. Menținut această poziție de la mijlocul anului 2018. Funcționează ca administrator, respectiv director executiv, cu respectarea competențelor prevăzute de lege și are ca principală funcție de a gestiona activitățile zilnice pentru creșterea competitivității și dezvoltarea organizației.

CORNELIU IOVU

Șeful Departamentului Creditare

Specialist licentiat al pietii valorilor mobiliare din Moldova, a ocupat funcții de conducere, inclusiv în consiliul de administrație, Vicepresedinte al consiliului de directori Depozitarului National de Valori Mobiliare are experiență în domeniul financiar-bancar de 27 ani. S-a alăturat echipei SMART CREDIT în 2019, ocupând funcțiile expert creditare, Manager sucursala Riscani, Manager Regiunea Nord, și reușește în continuu să dezvolte spiritul motivațional pentru întreaga echipă, care aduce rezultate.

TATIANA PAVLOV

Șefa Departamentului Marketing & CSR

Specialist licențiat în științe economice. S-a alăturat echipei SMART CREDIT în 2013 ocupând funcția Expert în Creditare – Casier. În timpul activității sale productive în companie, a arătat competențe excelente de organizare și strategie, devenind Șef al Departamentului Creditare, apoi al Departamentului Strategie. Din 2021 conduce Departamentul Marketing&CSR, fiind responsabilă de promovarea serviciilor și valorilor companiei, inclusiv și in domeniul online.

DINA CRĂCIUN

Șefa Departamentului Riscuri

Cu experiență de peste 5 ani în domeniul bancar, a gestionat riscurile de credit la SMART CREDIT timp de mai bine de 2 ani, în calitate de Risk Officer. Din 2023 administrează funcția de Șef Departament Riscuri și continuă să administreze cu succes riscurile de credit.

VICTORIA SIMA

Șefa Departamentului Finanțe

Are studii contabile și financiare postuniversitare, experiență în domeniul de contabilitate, finanțe și microfinanțare. Contribuie la sustenabilitatea financiară a companiei, eficientizarea investițiilor în companie prin planificarea financiară, elaborarea propunerilor pentru maximizarea veniturilor și eficientizarea costurilor.

MARINA CHIRIAC

Șef Diviziune Digitală

Licențiată în economie, specialitatea Marketing și Logistică, cu experineță în domeniul bancar de 5 ani la ProCredit Bank, și experiență de 5 ani în domeniul financiar-nebancar. Din 2019 și-a început activitatea la SMART CREDIT, și până în prezent fiind Șef al Diviziunii Digitale la PRIMA FINANȚARE. Împreună cu echipa diviziunii este responsabilă de comunicarea și deservirea clienților online, promovarea imaginii companiei prin diverse canale de marketing online, dar și integrarea industriei FinTech în procesele companiei.

SVETLANA LAZĂR

Șef Departament Recuperări

Specialitatea Economie, cu experientă în domeniul financiar-nebancar de 15 ani. Din 2008 a început activitatea la AEI ”Microcredit” în calitate de casier, și din 2010 a continuat activitatea la OCN ”SMART CREDIT” SRL. Din 2016 a continuat activitatea în calitate de expert în recuperări și din 2019 activează în calitatea de Șef al Departamentului Recuperări.